Sport/Tennis
518907095
Tennis

Novak Djokovic verlaat immigratiehotel en woont beroepszaak bij

Novak Djokovic

Novak Djokovic

MELBOURNE - Novak Djokovic heeft het immigratiehotel in Melbourne verlaten om de beroepszaak fysiek bij te wonen. Die begint om 23.30 uur Nederlandse tijd. De Servische nummer 1 van de wereld ging in beroep tegen zijn uitzetting uit Australië.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

De 34-jarige Djokovic keerde zaterdagochtend Australische tijd terug in het hotel in Melbourne met asielzoekers waarin hij vorige week al een aantal dagen moest verblijven. Tot de beroepszaak verbleef hij weer in detentie.

Zaterdagochtend werd al een regiezitting gehouden door de federale rechter. Onderwerp van gesprek was onder meer de vraag of de zaak behandeld zou worden door één rechter of een volledige rechtbank van drie rechters. De advocaten van minister Alex Hawke van Immigratie pleitten voor de eerste optie, de advocaten van Djokovic voor de tweede. Tegen de uitspraak van een volledige rechtbank is geen beroep meer mogelijk. De keuze viel uiteindelijk op die optie.

Het visum van Djokovic werd ingetrokken omdat hij geen geldig vaccinatiebewijs heeft en geen goede reden heeft voor een medische vrijstelling. Op basis van die vrijstelling reisde hij af naar Melbourne, ondanks dat er een vaccinatieplicht geldt.