Sport/Voetbal
519345860
Voetbal

PSV’er Savio glundert na debuut bij beloften: ’Mooiste dag in m’n leven’

Savio glipt tussen de Willem II’ers Pol Llonch (voorgrond) en Lucas Woudenberg door.

Savio glipt tussen de Willem II’ers Pol Llonch (voorgrond) en Lucas Woudenberg door.

TILBURG - Een helft speelde hij met Jong PSV tegen Willem II. Savio, de nieuwste Braziliaan in Eindhovense dienst, had het na het 1-1 gelijke spel over ’de mooiste dag van mijn leven’. „Als kind heb ik gedroomd van deze kans. Ik ben PSV veel dank verschuldigd dat de club me op Europese bodem heeft laten debuteren.”

Savio glipt tussen de Willem II’ers Pol Llonch (voorgrond) en Lucas Woudenberg door.

Savio glipt tussen de Willem II’ers Pol Llonch (voorgrond) en Lucas Woudenberg door.

Het was een bescheiden debuut, op het tweede niveau, voor de speler die de laatste tijd de Braziliaanse Serie A en de Copa Libertadores gewend was. Een beetje onwennig ook. Maar met een paar acties liet het 18-jarige talent zien dat PSV veel plezier aan hem gaat beleven. Twee keer besloot hij een solo-actie met een schot met zijn sterke linkerbeen. Beide keren ging de bal net voorlangs.

Verder legde Savio een bal dood op zijn voet. Het fraaiste staaltje liet hij vlak voor de rust zien. Savio controleerde de bal met zijn rug door de spieren even te spannen. „Dat soort dingen zul je van mij straks ook in de Eredivisie gaan zien”, zei hij. „Ik doe het niet om mensen te kleineren. Het zit in mijn manier van voetballen opgesloten”, aldus Savio, die de komende weken bij Jong PSV het aantal speelminuten steeds zal uitbouwen.

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

PSV heeft er alles aan gedaan om het de voetballer zo comfortabel mogelijk te maken. Samen met zijn ouders betrok hij deze week een woning in Best, onder de rook van Eindhoven. Het is de bedoeling dat zijn vader en moeder daar blijven wonen.

Adil Ramzi, de nieuwe trainer van Jong PSV, had Savio deze week twee dagen onder zijn hoede. Samen met Jarrad Branthwaite, de Engelsman, die ook zijn debuut maakte in het Nederlandse competitievoetbal en eveneens een goede indruk achterliet. „Je zag op de training meteen de kwaliteit. Het zijn twee spelers waar PSV enorm veel plezier aan gaat beleven. Savio moet fysiek nog sterker worden, maar dat kan heel snel gaan”, aldus Ramzi over het duo dat zaterdag waarschijnlijk aansluit bij de selectie voor de ouverture van PSV 1 tegen Emmen.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie