Nieuws/Sport
521458327
Sport

Lois Abbingh is de opvallendste afwezige

Van knieblessure herstelde Estavana Polman terug in handbalselectie Oranje

Estavana Polman

Estavana Polman

ARNHEM - Handbalster Estavana Polman sluit weer aan bij het Nederlands vrouwenteam in aanloop naar de interlands in oktober tegen Belarus en Griekenland. De vedette van Oranje is weer voldoende hersteld van haar knieblessure.

Estavana Polman

Estavana Polman

Polman zal voorzichtig opbouwen; ze speelt beide wedstrijden nog niet mee, maar zal wel de trainingen volgen.

Oranje pakt volgend maand de draad weer op na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Tokio, waarin het in de kwartfinales tegen Frankrijk hard onderuitging. Dat gebeurt zonder de Fransman Emmanuel Mayonnade, die zijn contract als bondscoach niet heeft verlengd. Monique Tijsterman is aangesteld als interim-bondscoach. Zij blijft aan tot en met het WK in december in Spanje.

Opvallende afwezige

Tijsterman heeft 22 speelsters opgenomen in haar selectie voor de duels met Belarus (op woensdag 6 oktober) en Griekenland (zondag 10 oktober). Die wedstrijden maken deel uit van de kwalificatie voor het EK in 2022. Lois Abbingh is de opvallendste afwezige. De topschutter is fysiek niet topfit en slaat de interlandperiode over.

Polman was in 2019 de beste speelster op het WK in Japan, waar het Nederlands team de titel veroverde. In juli 2020 scheurde ze de kruisband van haar rechterknie. Na een maandenlange revalidatie keerde ze begin van dit jaar terug bij de Nederlandse selectie, maar in mei liep ze weer een knieblessure op die een operatie vereiste. Polman miste daardoor ook de Spelen in Tokio.

Tijsterman kon Nycke Groot en Martine Smeets niet meer oproepen. Die twee zijn na Tokio gestopt. Andere oudgedienden als Danick Snelder, Angela Malestein, Debbie Bont en Laura van der Heijden zitten wel bij de groep van 22, die in de wedstrijdweek wordt teruggebracht naar 16. Oranje speelt in de kwalificatiereeks ook nog tegen Duitsland. De twee beste landen uit de poule plaatsen zich voor het EK, dat eind 2022 wordt gehouden in de landen Slovenië, Montenegro en Noord-Macedonië.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop