Sport/Autosport
523768069
Autosport

Mick Schumacher lonkt naar Formule 1

Mick Schumacher

Mick Schumacher

SOTSJI - Mick Schumacher hoopt binnen enkele weken te horen of er komend seizoen al plek voor hem is in de Formule 1.

Mick Schumacher

Mick Schumacher

De 20-jarige Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, werd begin dit jaar opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. ’Schumi’ junior rijdt momenteel in de Formule 2, de talentenklasse die wordt gezien als opstapje naar de Formule 1.

„Er is nog niets afgesproken”, zei Mick Schumacher in Sotsji tegen Sky. „We moeten afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren. Ik kan nu nog niet zeggen waar ik volgend jaar ga rijden.”

Alfa Romeo

De jonge Duitser veroverde afgelopen jaar de titel in de Europese Formule 3-serie. Schumacher verdiende daardoor ook genoeg punten om een superlicentie te krijgen, het ’rijbewijs’ dat nodig is om in de Formule 1 te rijden. Hij bestuurde dit voorjaar al de bolides van Ferrari en Alfa Romeo bij de testdagen voor ’rookies’ in Bahrein.

Mogelijk komt er volgend seizoen een plekje voor Schumacher vrij bij Alfa Romeo, de renstal waarmee Ferrari nauwe banden heeft. „We investeren veel in Mick omdat we denken dat hij een goede Formule 1-coureur kan zijn”, zei teambaas Mattia Binotto van Ferrari onlangs.

David Schumacher

Overigens verschijnt niet alleen Mick Schumacher dit weekeinde tijdens het Grand Prix-weekeinde in Sotsji op de baan, maar ook zijn neefje David Schumacher.

Waar Mick (20) al het gehele seizoen namens het Prema-team uitkomt in de Formule 2, maakt David zijn debuut in de Formule 3. De 18-jarige zoon van Ralf Schumacher vervangt Campos Racing-coureur Alex Peroni, die drie weken geleden tijdens de GP van Italië bij een bizar ongeval een rugwervel brak.

Ralf Schumacher

Ralf Schumacher (44) reed van 1997 tot 2007 in de Formule 1. Hij won zes races en stond meerdere malen op het podium met zijn zes jaar oudere broer Michael. De oudste van de twee Schumacher-broers was het meest succesvol, met zeven wereldtitels en maar liefst 91 overwinningen.

Michael Schumacher is nog steeds herstellende van een ski-ongeval, dat inmiddels bijna zes jaar geleden plaatsvond. Hij liep daarbij ernstig hersenletsel op. Onlangs zou hij een stamceltransplantatie hebben ondergaan, maar de familie van de Duitser hult zich in nevelen en houdt de medische details geheim.

„De gezondheid van Michael is geen publieke zaak en dus doen we er geen uitspraken over. We beschermen de privacy van Michael zo goed als mogelijk”, verklaarde de woordvoerder van de familie Sabine Kehm onlangs.