Sport/Tennis
528005945
Tennis

Griekspoor en Van Rijthoven woensdag laat in actie op Wimbledon

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven

Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven komen woensdag pas laat in actie op Wimbledon. Beiden treffen in de tweede ronde een geplaatste speler.

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven

Griekspoor neemt het op baan 2 op tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz, die als vijfde geplaatst is. Het is de derde partij op de baan, na een mannenwedstrijd en een duel uit het vrouwentoernooi.

Van Rijthoven speelt de vierde en laatste wedstrijd op baan 12, na twee wedstrijden uit het vrouwentoernooi en één bij de mannen. De eerste wedstrijden beginnen om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Ook Botic van de Zandschulp is een ronde verder. De Nederlander won dinsdag eenvoudig van de Spanjaard Feliciano López (6-2 6-3 6-3) en komt donderdag weer op de baan.

Voor het eerst in 20 jaar 3 Nederlanders door

Het is overigens voor het eerst sinds 2002 dat drie Nederlandse tennissers zich wisten te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Twintig jaar geleden gebeurde het voor het laatst dat drie Nederlandse mannen de tweede ronde bereikten. Destijds waren dat Raemon Sluiter, Richard Krajicek en Sjeng Schalken. Krajicek en Schalken haalden toen beiden de kwartfinales.

Djokovic

Op het Centre Court komen Novak Djokovic en Andy Murray in actie, tegen respectievelijk Thanasi Kokkinakis uit Australië en de Amerikaan John Isner. Tussen hun wedstrijd door neemt de Britse Emma Raducanu het in het vrouwentoernooi op tegen Caroline Garcia uit Frankrijk.