Sport/Voetbal
528703542
Voetbal

Löw kiest voor andere doelman onder Duitse lat

MÜNCHEN - De Duitse bondscoach Joachim Löw kiest volgende week woensdag voor Marc-André ter Stegen in het doel bij de oefeninterland tegen Argentinië.

De Duitse bondscoach maakte vrijdag bekend dat de keeper van Barcelona in de wedstrijd tegen de Argentijnen het doel verdedigt en dat aanvoerder Manuel Neuer van Bayern München vier dagen later in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland de keeper zal zijn.

Messi

„Dat hebben we ook zo met de spelers afgesproken”, zei Low. „Ik heb al vaker gezegd dat Neuer met het oog op het EK van 2020 onze aanvoerder is en ook de nummer 1 in het doel is, als niets onverwachts gebeurt. Natuurlijk telt de concurrentiestrijd voor iedere speler. Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen de tegenstander van naam, waarin hij zich kan bewijzen, ook al spelen de Argentijnen zonder de geschorste Lionel Messi.”

De bondscoach maakte zijn selectie bekend, waarbij Nadiem Amiri van Bayer Leverkusen de enige nieuwe naam is. „Hij heeft bij de afgelopen EK onder 21 en in de wedstrijden van zijn club goed gepresteerd en een uitnodiging verdiend.”