Sport/Voetbal
529643247
Voetbal

Weer nederlaag voor Valencia van Jasper Cillessen

Deze inzet weet Jasper Cillessen wel te pakken.

Deze inzet weet Jasper Cillessen wel te pakken.

VALENCIA - Het ontslag afgelopen maandag van coach Albert Celades heeft bij FC Valencia nog niet voor een positief effect gezorgd.

Deze inzet weet Jasper Cillessen wel te pakken.

Deze inzet weet Jasper Cillessen wel te pakken.

Met clubman Voro als interim-coach op de bank verloor de ploeg van doelman Jasper Cillessen op eigen veld met 0-2 van Athletic Bilbao. Raúl Garcia was met twee treffers de belangrijkste man bij de bezoekers.

Voor Valencia was het de derde nederlaag op rij in La Liga. Na de coronastop behaalde de ploeg van Cillessen uit zes duels slechts vier punten. Valencia zakte door die slechte reeks naar de tiende plaats op de ranglijst.

Het laag geklasseerde Deportivo Alavés ging op eigen veld onderuit tegen middenmoter Granada: 0-2.

VILLARREAL

In de Spaanse voetbalcompetitie is Villarreal aan een opmerkelijke opmars bezig. De ploeg van trainer Javier Calleja won ook bij Real Betis: 0-2. Gerard maakte in de eerste helft beide doelpunten. Na de rust speelde de thuisclub met tien man na de tweede gele kaart voor Nabil Fekir.

Villarreal is sinds de hervatting van La Liga nog ongeslagen. Uit de laatste zes duels behaalde de ploeg zestien punten. Dankzij die succesvolle reeks is Villarreal gestegen naar de vijfde plek, op nog maar 3 punten van nummer 4 Sevilla. De top 4 van La Liga plaatst zich voor de Champions League.