Sport/Wielrennen
535483856
Wielrennen

Lavreysen prolongeert keirintitel op NK baanwielrennen

Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen

ALKMAAR - Harrie Lavreysen heeft bij de NK baanwielrennen in Alkmaar zijn titel op de keirin geprolongeerd. In de finale van dit sprintonderdeel versloeg hij wereldkampioen Matthijs Büchli. Theo Bos eindigde als derde.

Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen

Lavreysen is de regerend wereldkampioen sprint, maar hij liet zich vrijdag in het sprinttoernooi aftroeven door Büchli. Hij gaf toen aan niet specifiek naar de NK te hebben toegewerkt. „Ik ben niet beter in vorm in vergelijking met gisteren, toen ik derde werd op de sprint. Maar mijn tactiek klopte vandaag en dat is heel belangrijk op de keirin”, verklaarde hij na afloop.

Samenspannen

Lavreysen was vooraf bang dat Bos en Büchli, die teamgenoten zijn van elkaar, zouden samenspannen. „Maar dat was niet het geval. Aan het einde van de rit is het toch wel lekker om de NK te verlaten met een Nederlandse titel. Gisteren werd ik als wereldkampioen sprint verslagen op mijn onderdeel, nu laat ik de wereldkampioen op de keirin achter me.”

Van Riessen

Laurine van Riessen veroverde haar vijfde Nederlandse titel op de sprint. Ze rekende in de finale af met Shanne Braspennincx, het brons ging naar Steffie van der Peet. Van Riessen: „Shanne en ik zijn op de sprint aan elkaar gewaagd, maar ik denk dat ik vandaag toch op snelheid van haar weet te winnen. Eerder in het wereldbekerseizoen verloor ik een keer.”

Roy Eefting pakte het goud op het onderdeel scratch. Amy Pieters reed overtuigend naar de Nederlandse titel op de individuele achtervolging. In de finale wist zij bijna Juliet Eickhof in te halen.