Sport/WK voetbal
54216883
WK voetbal

Ajacied Tadic gelooft in stunt met ’beste Servië sinds jaren’

Tadic tijdens de persconferentie.

Tadic tijdens de persconferentie.

Dusan Tadic gelooft bij het WK voetbal in Qatar in een stunt met Servië. Volgens de Ajacied was de nationale ploeg van zijn land jarenlang niet zo goed als nu, vertelde hij tijdens een persconferentie met bondscoach Dragan Stojkovic in Doha. „Iedereen praat over Brazilië maar dat kan ons motiveren. We zijn in topvorm, ik geloof in onszelf”, aldus Tadic. Stojkovic

Tadic tijdens de persconferentie.

Tadic tijdens de persconferentie.

Servië bleef in de kwalificatie ongeslagen. Tadic en zijn ploeggenoten stelden de groepswinst veilig door tijdens de laatste speelronde te winnen bij Portugal (1-2). De aanvaller maakte een doelpunt en gaf een assist. Portugal bereikte het WK alsnog na de play-offs.

„We willen die goede lijn doortrekken op het WK”, zei Tadic. „We willen hier spelen met moed, maar vooral ook genieten. We moeten ons vooral focussen op onszelf en niet te veel naar anderen kijken. We willen ons land trots maken.”

Servië bereikte het WK onder leiding van Stojkovic, die sinds februari 2021 hoofdtrainer is. De 57-jarige coach maakte een ontspannen indruk en reageerde gevat op de vraag van een Braziliaanse journalist, die hem vertelde dat Brazilië met vier aanvallers gaat spelen donderdag. „Oh jee, mijn God”, aldus Stojkovic. „Vier aanvallers? Maar spelen ze dan misschien niet met verdedigers of hoe zit dat precies?”

Stojkovic sprak daarna met veel respect over Brazilië. „Ze hebben misschien wel een gouden generatie voetballers. We hebben het gewoon ongelooflijk zwaar getroffen met de loting”, zei de trainer, die het in de groepsfase met Servië verder opneemt tegen Zwitserland en Kameroen. „Maar het is niet anders. De spelers van Italië zitten thuis en kijken tv. Zo is het leven nou eenmaal soms.”

De kans is groot dat Servië tegen Brazilië nog niet kan beschikken over Filip Kostic. De voetballer van Juventus heeft een dijbeenblessure. „We hebben de opstelling voor 99 procent in ons hoofd. Achter de naam van Kostic staat nog een groot vraagteken”, aldus Stojkovic.