Nieuws/Sport
54499
Sport

Ploeg De Koning boekt vierde seizoenszege

Go Ahead verrast in Nijmegen

Jarchinio Antonia juicht na zijn 0-2.

Jarchinio Antonia juicht na zijn 0-2.

Go Ahead Eagles is door de vierde zege van het seizoen weer gelijk in punten gekomen met nummer 17 Roda JC. De ploeg van trainer Hans de Koning won in Nijmegen met 2-1 van NEC.

Jarchinio Antonia juicht na zijn 0-2.

Jarchinio Antonia juicht na zijn 0-2.

En na 25 minuten stond Go Ahead al met 2-0 voor. Eerst bekroonde Elvis Manu een knappe solo met een dito afronding, en vervolgens verdubbelde Jarchinio Antonia de voorsprong. De razendsnelle rechtsbuiten werd in een counter weggestuurd door Pedro Chirivella, schudde Gregor Breinburg van zich af en schoot via doelman Joris Delle raak.

Hoop

NEC had voor rust wel meer de bal, maar werd niet gevaarlijk. Na rust (met Jordan Larsson en Ali Messaoud als verse krachten) drong de formatie van Peter Hyballa aan van begin af aan. Eagles-keeper Theo Zwarthoed redde in de beginfase met een knappe reflex goed op een schot van Jay-Roy Grot en voorkwam daarmee dat De Goffert nieuwe hoop kreeg.

Schwalbe

Dat kregen de Nijmeegse fans wel nadat Manu na een dik uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg. Waar heel Go Ahead op een strafschop rekende, beoordeelde scheidsrechter Björn Kuipers een valpartij van de aanvaller na een duel met Mikael Dyrestam als een schwalbe.

Met een man meer was NEC gevaarlijk via een afstandsschot van Mohammed Rayhi en kon Wojciech Golla een door Messaoud verlengde voorzet bij de tweede paal net niet binnenglijden. In blessuretijd redde Grot met een kopbal op de doellijn nog wel de eer voor de Nijmegenaren, maar daarna was er geen tijd meer om voor de gelijkmaker te gaan.