Sport/Voetbal
545278171
Voetbal

Solskjaer wil groter beroep gaan doen op jeugdafdeling

Speelminuten Chong bij United liggen voor het grijpen

Ole Gunnar Solskjaer is van plan om steeds meer een beroep te doen op de jeugdafdeling van Manchester United. „Ze zijn bijna klaar voor de Premier League.”

Veel jongelingen van United stonden donderdag op het veld tijdens het Europa League-duel met Astana (1-0 winst United). Een van die basisspelers was de 19-jarige Nederlander Tahith Chong, die in 2016 de Feyenoord-opleiding verruilde voor die van United.

Als het aan Solskjaer ligt, krijgen spelers als Chong steeds meer speelminuten. „Je leert veel als je jonge spelers opstelt”, vertelt de Noor in gesprek met Sky Sports. „Ik kan goed begrijpen dat ze op die leeftijd met veel druk te maken krijgen, maar ze doen het uitstekend. Het is aan ons om onze talenten te beschermen en hen op te stellen als de tijd rijp is.”

Chong moet net zoals zijn jonge ploeggenoten nog even zijn geduld bewaren. Hij kwam dit seizoen pas twee keer in actie voor de grootmacht van United. Tegen Leicester City mocht hij 20 minuten invallen en tegen Astana werd Chong na 68 minuten naar de kant gehaald. „Ze zijn bijna klaar voor de Premier League”, zegt Solskjaer over de jeugdige spelers van United. „Daarom trainen ze ook mee met het eerste en zitten ze bij de wedstrijdselectie.”

De jonge spelers krijgen gedurende het seizoen dus genoeg mogelijkheden om zich te bewijzen. Het is aan Chong en co. om de kans te grijpen als die zich voordoet. „Dat zal vooral moeten gebeuren als ze spelen in de Europa League, FA Cup of League Cup en af en toe tijdens de Premier League”, aldus Solskjaer, die steeds meer een beroep wilt gaan doen op de jeugdafdeling. „Het wordt tijd dat zij meer speeltijd krijgen en ik ben benieuwd of zij de Premier League aankunnen.”