Sport/Tennis
546047632
Tennis

Bublik vindt ’niks positiefs’ aan tennissen

Opvallende ontboezeming profspeler: ’Ik haat tennis met heel mijn hart’

Alexander Bublik

Alexander Bublik

Tennisser Alexander Bublik (22), de nummer 55 van de ATP-wereldranglijst, heeft een opvallende ontboezeming gedaan over zijn bestaan als profspeler. De Kazach laat weten dat hij een bloedhekel heeft aan tennis. „Met heel mijn hart.”

Alexander Bublik

Alexander Bublik

„Om even heel eerlijk te zijn: er is niks positiefs aan tennisser zijn. Ik speel enkel voor het geld. Mocht dat er niet zijn, gaf ik er onmiddellijk de brui aan. Ik heb nog niet genoeg verdiend. Anders zou ik al zijn gestopt”, laat hij weten aan het Franse L’Equipe.

Bublik heeft zijn afkeer voor de sport zelfs laten vereeuwigen. HIj liet een ’skelet’ tatoeëren, om zo zijn ’relatie’ met de sport te duiden. „Ik heb zeven tattoos en elk exemplaar heeft een specifieke betekenis in mijn leven. Die geassocieerd is met tennis, is een skelet met een tennisbal in zijn hand. Het staat voor het feit dat ik deze sport elke dag opnieuw weer moet dulden.”

Nuance

Toch heeft de 22-jarige Kazach inmiddels zijn opvallende woorden wat genuanceerd. „Ik heb gezegd dat ik wel graag tennis, maar dat ik het niet zou doen mocht er geen geld mee te verdienen zijn.”

Hij gaat verder: „Als ik een pijnlijke knie heb, of met persoonlijke problemen kamp waardoor ik een wedstrijd verlies en na afloop die klote-reacties lees op sociale media of domme vragen krijg van de journalisten. Het is dát wat ik eraan haat. Ik tennis dus graag, maar zal nooit mijn leven opofferen om het te doen zonder het geld dat ermee gepaard gaat.”