Sport/Voetbal
547273777
Voetbal

’Wij praten nooit over spelers van andere clubs’

Real Madrid-trainer Ancelotti trekt wenkbrauw op na mislopen Mbappé

Ancelotti en Mbappé

Ancelotti en Mbappé

MADRID - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid wil in de aanloop naar de finale van de Champions League geen aandacht besteden aan Kylian Mbappé.

Ancelotti en Mbappé

Ancelotti en Mbappé

De Franse aanvaller leek komende zomer van Paris Saint-Germain naar Real Madrid te komen, maar besloot op het laatste moment toch zijn aflopende contract in Parijs met drie jaar te verlengen. Volgens Spaanse media is Real daar nogal ontstemd over.

„Wij praten nooit over spelers van andere clubs”, zei Ancelotti, die tijdens de persdag van de Spaanse kampioen richting de finale van zaterdag in Parijs de nodige vragen kreeg over Mbappé. „We hebben respect voor iedereen, voor de beslissingen die mensen nemen en voor andere clubs. Wij moeten onze taak doen. Het lijkt me duidelijk waar wij aan denken en dat is de finale van zaterdag tegen Liverpool.”

Tegen journalisten die bleven doorvragen over het mislopen van Mbappé zei Ancelotti: „Ik snap dat jullie je werk moeten doen, maar ik praat nooit over spelers die niet van Real Madrid zijn en dat ga ik ook nu niet doen.”

Casemiro: Real zal blijven winnen, ook zonder Mbappé

De fans van Real Madrid hoeven zich volgens middenvelder Casemiro over komend seizoen geen zorgen te maken. „Deze club gaat niet over spelers, deze club gaat over geschiedenis”, zei de Braziliaan, die daarmee doelde op het feit dat steraanvaller Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain blijft en niet de verwachte transfer naar Real maakt.

„Spelers kunnen bepaalde periodes markeren, zoals Alfredo di Stefano en Cristiano Ronaldo hier bijvoorbeeld hebben gedaan”, vervolgde Casemiro. „Fans zijn nu misschien teleurgesteld. Spelers zijn erg belangrijk, maar het is de club die wedstrijden wint en niet de spelers.”

Mbappé nam het dit seizoen met PSG in de achtste finales van de Champions League op tegen Real en scoorde in beide duels. Casemiro: „Hij is een geweldige speler, die ons in beide wedstrijden hard heeft laten werken. Als hij nu heeft besloten bij Paris Saint-Germain te blijven, moeten we dat respecteren. Het heeft geen zin om langer te praten over een speler die niet bij Real Madrid speelt. We wensen hem het beste, behalve in de wedstrijden tegen Real natuurlijk. Hopelijk is hij tevreden met waar hij nu zit.”

Doelman Thibaut Courtois kreeg, vier dagen voor de finale van de Champions League tussen Real en Liverpool, ook vragen over Mbappé. „Uiteindelijk beslist iedereen zelf wat het beste is voor zijn carrière en zijn leven, maar ik denk dat er niets mooiers is dan spelen voor Real Madrid.”

Real Madrid werkt zonder blessurezorgen toe naar finale

Real Madrid werkt zonder zorgen om blessures toe naar de finale van de Champions League, zaterdag in Parijs tegen Liverpool. Verdediger David Alaba heeft de groepstraining hervat en volgens trainer Ancelotti zijn de vaak geblesseerde aanvallers Eden Hazard en Gareth Bale ook klaar om te spelen.

„Eden komt terug van een blessure, maar hij is gretig en gemotiveerd. Hij traint mee en kan de finale spelen, net als Bale”, zei Ancelotti op de persdag van Real. Hazard stond wekenlang aan de kant vanwege een enkeloperatie, Bale vanwege rugklachten. De 32-jarige Welshman heeft een aflopend contract en vertrekt deze zomer uit Madrid. Bale won met Real al vier keer de Champions League en besliste als invaller de finale van 2018 tegen Liverpool met twee doelpunten, waarvan de eerste met een omhaal (3-1).

De Spaanse kampioen schakelde op weg naar de finale Paris Saint-Germain, titelverdediger Chelsea en Manchester City uit. Zowel tegen PSG als City knokte de ploeg van Ancelotti zich uit vrijwel geslagen positie terug. „Toch was de kwartfinale tegen Chelsea het zwaarste”, zei de Italiaan. „Toen moesten we in de return een voorsprong verdedigen. Het mentale aspect woog zwaar. Tegen Paris Saint-Germain en City moesten we de return winnen, dat maakte het anders. We hebben de finale niet bereikt omdat we zo uitzonderlijk goed gevoetbald hebben, maar omdat niemand ons kon verslaan wat betreft toewijding, vastberadenheid en motivatie. Of we het daarom verdienen om de Champions League te winnen? We moeten in de finale dezelfde inzet en motivatie tonen, alleen dan kunnen we winnen.”

Ancelotti won als trainer al drie keer de Champions League; in 2003 en 2007 met AC Milan en in 2014 met Real. Ook de Engelsman Bob Paisley (met Liverpool) en de Fransman Zinedine Zidane (met Real) wonnen het belangrijkste Europese bekertoernooi als coach drie keer. Ancelotti (62) kan de eerste worden met vier eindzeges. „Als ik stop, ga ik naar statistieken kijken. Nu is dat voor mij helemaal niet belangrijk. Ik kijk niet naar individuele prijzen, het gaat om het team.” De Italiaan won als speler van AC Milan ook twee keer de Europa Cup 1.