Sport/Autosport
547315057
Autosport

Contractverlenging Lewis Hamilton een feit

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu een feit. Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met een jaar verlengd, tot het einde van 2021. Hamilton en Mercedes waren maandenlang in onderhandeling.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

De 36-jarige Brit werd in dienst van Mercedes zes keer wereldkampioen en veroverde 74 Grand Prix-zeges voor de renstal. Hamilton is sinds 2013 coureur van Mercedes. Vanaf zijn debuut in 2007 kwam hij tot die tijd uit voor McLaren. Hamilton boekte afgelopen seizoen zijn 95e GP-zege in totaal. Daarmee passeerde hij Michael Schumacher, die het record in handen had met 91 zeges. Beide mannen hebben zeven wereldtitels veroverd.

„Ik kijk uit naar mijn negende seizoen met Mercedes”, zei Hamilton. „We hebben samen ongelooflijke dingen bereikt. We willen dat succes uitbouwen en kijken constant waar we kunnen verbeteren, zowel op als naast de baan.” Zo heeft Hamilton zich opgeworpen als voorvechter voor meer diversiteit in de autosport. „Ik ga daarmee door, voor de toekomstige generaties. Ik ben dankbaar dat Mercedes me daarin volledig steunt.” Hamilton en Mercedes presenteren later dit jaar een foundation die zich gaat inzetten voor diversiteit en inclusiviteit in de sport.

Hamilton behaalde in 2008 zijn eerste wereldtitel bij McLaren. Zijn overstap naar Mercedes, in 2013, bleek het begin van een ’gouden’ samenwerking. De Mercedessen moesten het dat jaar nog afleggen tegen Sebastian Vettel in de Red Bull, maar daarna ging de wereldtitel steeds naar de Duitse renstal. Hamilton was in 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020 de beste. Alleen in 2016 moest hij de titel laten aan zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, die daarna meteen uit de Formule 1 vertrok.