Nieuws/Sport
54742
Sport

Manchester City-manager gelooft in Jesus én Agüero

Guardiola: 'Met zijn allen de sportschool in'

Manchester City-manager Pep Guardiola.

Manchester City-manager Pep Guardiola.

Manchester City kwam zondag met de schrik vrij tegen het Swansea City van Leroy Fer en Luciano Narsingh. Met een treffer in blessuretijd hielp het Braziliaanse wonderkind Gabriel Jesus de ploeg van Pep Guardiola aan de drie punten: 2-1. 

Manchester City-manager Pep Guardiola.

Manchester City-manager Pep Guardiola.

"Het scheelde weinig of we hadden gelijkgespeeld, maar als je het over negentig minuten bekijkt, hebben we verdiend gewonnen", stelde Guardiola na afloop vast, om vervolgens complimenten uit te delen aan de matchwinner, die deze winterstop voor ruim dertig miljoen euro werd overgenomen van Palmeiras. 

"Gabriel Jesus is een speciale speler. Hij is altijd gevaarlijk in het strafschopgebied. Met én zonder bal is hij belangrijk voor ons. We zijn zeer tevreden met zijn prestaties tot nu. Hij heeft ons heel erg verrast, want vaak hebben nieuwe jongens een tijdje nodig om zich aan te passen. In de voorbereiding kan je langzaam wennen, maar als je middenin het seizoen naar een club gaat, is het vaak lastig. Hij verdient het om nu al in de basis te staan."

Gabriel Jesus viert zijn winnende goal. Pablo Zabaleta is uitzinning.

Gabriel Jesus viert zijn winnende goal. Pablo Zabaleta is uitzinning.

"Heel speciaal om hier voor eigen publiek twee keer te scoren'', zei Jesus zelf. "Ik ben heel blij dat ik zo snel een basisplek heb gekregen.''

Agüero

Sergio Agüero moest het vanwege Gabriel Jesus doen met een invalbeurt van zeven minuten. De rol van de Argentijn, die in 5,5 jaar 113 goals maakte in de Premier League is echter nog niet uitgespeeld, meent Guardiola.

Sergio Agüero moest het zondag doen met een korte invalbeurt.

Sergio Agüero moest het zondag doen met een korte invalbeurt.

"Sergio blijft een van de belangrijkste spelers binnen ons team. Hij gaat nog genoeg spelen, met of zonder Gabriel. Het was natuurlijk niet makkelijk voor hem om als wissel te starten, maar ik wilde vasthouden aan de aanvallers die het de afgelopen twee duels zo goed deden."

Sportschool 

The Citizens kunnen zich na de thuiszege op The Swans in alle rust gaan voorbereiden op het volgende competitieduel. "We hebben acht dagen de tijd voordat we Bournemouth op bezoek krijgen, een zeer fysiek sterk team. We zullen met zijn allen de sportschol in moeten voor de wedstrijd."