Sport/Autosport
549457868
Autosport

Verstappen: ’Braziliaanse fans leven voor Formule 1’

Max Verstappen

Max Verstappen

Het wereldkampioenschap is beslist, maar met nog twee Grand Prix’ te gaan staat er nog genoeg op het spel voor sommige Formule 1-coureurs. Ook voor Max Verstappen, die slechts 14 punten achter staat op nummer drie Charles Leclerc.

Max Verstappen

Max Verstappen

Het volgende land waar het Formule 1-circus neerstrijkt is Brazilië. Het duurt nog wel even voordat de coureurs de motors starten, maar Verstappen blikt alvast vooruit. „Het is een kort circuit, maar wel een goede. Het is leuk om er te rijden en de baan heeft een mooie combinatie van bochten”, begint Verstappen zijn verhaal.

„Kwalificatie is erg belangrijk, aangezien inhalen moeilijk is. Het is ook belangrijk om goed op de banden te letten, aangezien het circuit zwaar is voor de banden”, aldus Verstappen, die zondag 17 november een zelfde soort prestatie hoopt neer te zetten als in 2016, toen hij door de zware regen het publiek op de banken kreeg na allerlei spectaculaire inhaalacties. „Het weer was krankzinnig toen. Dat kan ook gewoon in Brazilië.”

Vooral aan de Braziliaanse fans, die de Nederlander toen hard toejuichten, houdt Verstappen warme herinneringen aan over. „In Brazilië hebben ze veel passie. Fans die Formule 1 echt beleven en ademen. Het is altijd mooi om dat te zien en het zorgt voor een geweldige atmosfeer.”