Nieuws/Sport
54962
Sport

Held Brady brengt 'sukkel' mee naar huis

De emoties gieren door het lichaam van  Tom Brady.

De emoties gieren door het lichaam van Tom Brady.

HOUSTON - American footballer Tom Brady was de grote held bij de New England Patriots, dat zondag (plaatselijke tijd) in Houston na een zinderende comeback tegen de Atlanta Falcons de Super Bowl won. De 39-jarige quarterback veroverde voor de vijfde keer in zijn carrière de hoofdprijs van de Amerikaanse NFL en werd voor de vierde keer tot beste speler van het spektakel uitgeroepen.

De emoties gieren door het lichaam van  Tom Brady.

De emoties gieren door het lichaam van Tom Brady.

Brady was overdonderd en bedankte de fans van zijn club. "Voor alle fans in Boston, New England, we houden van jullie en bedanken jullie. We brengen deze 'sukkel' mee naar huis'', riep de gevierde vedette, zwaaiend met de bijbehorende Vince Lombardi Trophy.

De Patriots leken kansloos na de eerste helft, maar vochten zich na een achterstand van 28-3 terug in de wedstrijd en beslisten het beste bekeken Amerikaanse sportevenement in de verlenging: 34-28. ,,We rechtten onze rug na de eerste helft. We hadden nooit het gevoel dat het over en uit was. We waren ontevreden over ons spel, maar voelden dat alles nog mogelijk is. De mentale veerkracht van dit team is ongelooflijk'', zei Brady.