Nieuws/Sport

Cillessen op doel tegen Wit-Rusland

Advocaat: 'Van Dijk is verder dan De Ligt'

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

ANP Pro Shots

Virgil van Dijk start zaterdagavond in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. De verdediger krijgt van bondscoach Dick Advocaat de voorkeur boven Matthijs de Ligt.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

ANP Pro Shots

"Omdat ik denk dat hij wat verder is dan De Ligt", aldus Advocaat op de persconferentie. "Het klopt dat Van Dijk pas drie weken geleden weer is begonnen bij de B-ploeg van Southampton. Maar nu hij weer bij het eerste speelt, wist ik niet hoe ik snel ik hem erbij moest halen. We zitten er nog aan te denken om tegen Wit-Rusland met drie verdedigers te spelen, zodat we wat meer naar voren kunnen spelen."

De bondscoach werd door een Wit-Russische journalist gevraagd wat hij precies van de aankomende tegenstander weet. "Ik weet dat BATE Borisov hofleverancier is van de nationale ploeg. Ik heb ze laatst thuis zien spelen tegen Arsenal. Toen werd het 2-4, maar het had ook 4-4 kunnen zijn. Wat ik ervan vond? Van Arsenal? Ik ben Wenger niet", grapte de Hagenaar.

Scenario's 

Het Nederlands elftal speelt zaterdag pas na Zweden, dat al om 18.00 aantreedt tegen Luxemburg. Advocaat weet niet of dat een voor- of nadeel is. "Wat moet ik daarop zeggen? Dat weet ik niet. Ik vind het wel vreemd dat we niet gelijktijdig spelen. Dat ze dat niet teruggedraaid hebben. Pas na de uitslag weet je of het een voordeel of een nadeel was. Achteraf is dat makkelijk praten. We hebben in ieder geval alle mogelijke scenario's doorgenomen. Rekenfouten zullen we niet maken."

Cillessen

"Cillessen staat tegen Wit-Rusland op doel. Ik weet dat hij bij Barcelona geen minuut heeft gespeeld dit seizoen, maar hij heeft de laatste vier interlands gekeept. Dus ik wil dat zoveel mogelijk hetzelfde houden."