Sport/Voetbal
550876523
Voetbal

Wie plaatst zich voor EURO 2020?

De officiële EK-kwalificatiebal

De officiële EK-kwalificatiebal

Het deelnemersveld voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar is bijna bekend. Zwitserland en Denemarken plaatsten zich maandagavond als achttiende en negentiende land. Hongarije, Wales en Slowakije strijden dinsdag voor het twintigste ticket.

De officiële EK-kwalificatiebal

De officiële EK-kwalificatiebal

De overige vier plaatsen blijven voorlopig leeg. Eind maart wordt tijdens play-offs duidelijk welke vier landen het EK-deelnemersveld compleet maken.

Dinsdag komen groep C (de poule met het Nederlands elftal), E, G en I in actie. Vooral in groep E is het nog razend spannend. In die poule is Kroatië al zeker van deelname aan het EK, maar Hongarije, Wales en Slowakije vechten nog voor het laatste ticket dat rechtgeeft op directe deelname aan het eindtoernooi.

Slowakije is afhankelijk van het resultaat tussen Wales en Hongarije. Als Slowakije thuis wint van Azerbeidzjan en Wales en Hongarije eindigt in een remise, alleen dan plaatst het zich direct voor het EK. Bij winst van Hongarije of Wales, zijn zij door naar het eindtoernooi. Bij een nederlaag van Slowakije en een gelijkspel tussen Hongarije en Wales is Hongarije de gelukkige.

De volgende landen zijn al zeker van deelname aan het EK: Engeland, Tsjechië, Oekraïne, Portugal, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Denemarken, Kroatië, Spanje, Zweden, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Turkije, België, Rusland, Italië en Finland.

De loting voor het EK is zaterdag 30 november.