Sport

Bleiswijkse golfer laat kans na kans onbenut

Joost Luiten: ’Dan baal je’

Door Hans Ruggenberg

Joost Luiten

Joost Luiten

Golf Support

KINGSBARNS - Joost Luiten had gemengde gevoelens na zijn tweede ronde in het Alfred Dunhill Links Championship. Zijn score van 69 (-3) was niet slecht, maar er had meer in gezeten.

Joost Luiten

Joost Luiten

Golf Support

"Ik creëerde kans na kans, maar heb mezelf niet optimaal beloond. Dat is behoorlijk frustrerend. Het had minimaal twee slagen beter moeten zijn en als je met dat gevoel van de baan stapt, dan baal je”, aldus de zelfkritische Luiten, die met een totaal van -5 zes slagen achter leiders Tyrell Hatton en Tommy Fleetwood staat.

De 31-jarige Bleiswijker - gedeeld achttiende - zei daar niets geks mee. Al twee dagen - eerst op Carnoustie en daarna Kingsbarns - laat hij van tee tot green prima spel zien. Op de greens loopt het nog niet optimaal, al is het zeker niet slecht. Het hoeft maar even wel mee te zitten en er zit een lage score in voor Luiten. Wanneer hij dat morgen op St. Andrews doet, speelt hij zondag zeker mee voor de hoofdprijs van ruim 700.000 euro. "Het vertrouwen is er zeker, want ik speel gewoon solide. Als de putts gaan vallen, is er nog van alles mogelijk."