Sport/Voetbal
552081044
Voetbal

Karsdorp en Bozenik in basis Feyenoord

Van Beek na half jaar terug op bank Feyenoord

Sven van Beek

Sven van Beek

ROTTERDAM - Sven van Beek maakt zaterdag voor het eerst sinds ruim een half jaar weer deel uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord. De verdediger liep eind juli, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, een enkelblessure op. Tegen Fortuna Sittard zit Van Beek op de reservebank.

Sven van Beek

Sven van Beek

Feyenoord hoopt tegen de Limburgers de zevende achtereenvolgende overwinning in de competitie te behalen en daarmee de druk op nummer 2 AZ op te voeren. Spits Nicolai Jørgensen ontbreekt met een teenblessure. Luis Sinisterra, die de Deen zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-4) in de basis verving, is er ook niet bij. Sinisterra liep in Zwolle een zware knieblessure op en staat minimaal tot het einde van het seizoen aan de kant.

Robert Bozenik start tegen Fortuna in de punt van de aanval. De 20-jarige Slowaak, in de winterstop overgekomen van MSK Zilina, maakte tegen Zwolle als invaller het winnende doelpunt.

Trainer Dick Advocaat kan naast Jørgensen en Sinisterra ook nog niet beschikken over middenvelder Oguzhan Özyakup en verdediger Eric Botteghin. Edgar Ié vervangt Botteghin opnieuw.

Rechts in de verdediging krijgt Rick Karsdorp de voorkeur boven Lutsharel Geertruida.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Karsdorp, Ié, Senesi en Malacia; Toornstra, Fer en Kökcü; Berghuis, Bozenik en Larsson.