Sport/Voetbal
552482488
Voetbal

Australische profvoetballer Joshua Cavallo maakt bekend homoseksueel te zijn

Joshua Cavallo

Joshua Cavallo

Joshua Cavallo heeft voor een wereldwijde primeur gezorgd. De 21-jarige verdediger van het Australische Adelaide United is zover bekend de eerste voetballer op het hoogste niveau die tijdens zijn loopbaan heeft aangegeven homoseksueel te zijn.

Joshua Cavallo

Joshua Cavallo

„Hoi iedereen, er is iets persoonlijks dat ik met iedereen wil delen. Ik ben een voetballer en ik ben homoseksueel”, laat Cavallo weten in een videoboodschap op het Instagram-account van zijn club.

"We zullen je altijd steunen"

„Toen ik opgroeide voelde ik altijd de behoefte om mezelf te verbergen”, vertelt Cavallo. „Ik ben er klaar mee om zo goed mogelijk te presteren en tegelijkertijd dit dubbelleven te leiden. Het is uitputtend. Ik wil niet dat iemand dit meemaakt. Ik dacht dat mensen mij anders zouden gaan behandelen, dat ze slechte dingen over me zouden zeggen, of me anders zouden behandelen. Dat is niet het geval.”

Trots bij club

Adelaide United is trots op de jonge verdediger, voor wie het brengen van de boodschap een heel lastige aangelegenheid was. „We zullen je altijd steunen”, laat de club weten. Ook regent het positieve reacties op het bericht.

Andy Brennan

De Australische belangenvereniging voor voetballers noemde het een „geweldig moment voor Cavallo, voor de sport en de lhbti+-gemeenschap.” Ook in Australië zijn er niet veel voetballers die openlijk voor hun voorkeur voor mannen uitkomen. Andy Brennan was eerder de eerste speler uit de A-League die uit de kast kwam, maar hij deed dat pas toen hij op een lager niveau actief was.