Sport/Tennis
552767412
Tennis

Proefperiode Rotterdammer met Duitse Julia Görges

Sluiter wellicht terug als coach op WTA Tour

Raemon Sluiter

Raemon Sluiter

De kans bestaat dat Raemon Sluiter weer aan de slag gaat als coach op de WTA Tour.

Raemon Sluiter

Raemon Sluiter

De 42-jarige Rotterdammer werkt sinds begin juni samen met Julia Görges. Dat vertelt de Duitse tennisster in gesprek met Bild Zeitung: „Ik werk nu met Raemon Sluiter, de voormalige coach van Kiki Bertens. We zijn in eerste instantie een proefperiode overeengekomen. Er is ook geen zekerheid over wanneer het allemaal weer begint”, doelt ze op de coronapandemie. Sluiter bevestigt het nieuws. „We gaan in Berlijn een wedstrijdweek kijken het bevalt.”

Görges en Sluiter hebben al een aantal trainingen afgewerkt. „We hebben begin juni drie dagen samen getraind en de laatste tien dagen bij hem in Nederland. Dat is een te korte periode om een beslissing te nemen. We willen na Berlijn kijken hoe het loopt en hoe het dan verder gaat. Maar ik hou van zijn stijl. Hij is zakelijk en denkt mee”, zegt Görges over de Nederlandse oud-prof.

Julia Görges

Julia Görges

Sluiter zal Görges vanaf aanstaande maandag in Berlijn voor de eerste keer bijstaan. In de hoofdstad van Duitsland wordt een demonstratietoernooi afgewerkt. „Ik wil graag meemaken hoe Raemon bij een toernooi als coach is”, vertelt de Duitse, die bekend staat om haar agressieve spel vanaf de baseline.

Görges was in 2018 de nummer 9 van de wereld. In dat jaar haalde ze de halve eindstrijd op Wimbledon. In de kwartfinale won ze toen van Bertens. De twee staan bekend als goede vriendinnen. Ook Bertens is er komende week bij in Berlijn. Het toernooi in Berlijn wordt eerst van 13 tot en met 15 juli gespeeld op gras in het Steffi Graf-stadion en daarna van 17 tot en met 19 juli op hardcourt in een hangar op het gesloten vliegveld Tempelhof.

Sluiter was van 2015 tot en met 2019 coach van Bertens. Onder zijn leiding groeide Bertens uit tot een wereldtopper. Ze won onder meer de prestigieuze toernooien van Cincinnati (2018) en Madrid (2019) en bereikte de vierde positie op de wereldranglijst. Op Roland Garros stond ze in 2016 in de halve finale. Aan het einde van 2019 eindigde de samenwerking tussen Bertens en Sluiter. De beste Nederlandse tennisster wordt nu getraind door Elise Tamaëla.