553066
Autosport

Rosberg maakt 'F1-terugkeer' in Japan

Nico Rosberg.

Nico Rosberg.

Zonder dat het lang van tevoren was aangekondigd stond regerend Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg plots klaar bij de Grand Prix van Japan.

Nico Rosberg.

Nico Rosberg.

Rosberg verraste vriend en vijand door eind vorig jaar plots zijn afscheid van de hoogste raceklasse aan te kondigen, prompt nadat hij Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton versloeg in de strijd om de wereldtitel.

Opeens liet de Duitser zich nu weer zien in Suzuka - nadat hij tijdens het raceweekeinde in zijn woonplaats Monaco dit seizoen al de podiuminterviews uitvoerde. In Japan was hij bij het Britse SkySports om zijn expertise uit te spreken over het huidige kampioenschap.

Zwakte

"Lewis Hamilton heeft natuurlijke snelheid, maar z'n zwakte is misschien dat hij soms ups en downs heeft", aldus Rosberg. "Sebastian Vettel is altijd snel en consistent, maar is ook een beetje een heethoofd. Je moet zo'n zwakte uitbuiten om kampioen te worden, dat heb ik vorig jaar ook gedaan."

Onlangs werd bekend dat de regerend wereldkampioen zich ook inzet voor een comeback van Robert Kubica. De Pool is samen met Paul di Resta en huidige rijder Felipe Massa in de race om een stoeltje bij Williams voor 2018.