Nieuws/Sport
553090
Sport

'Achteraf twijfels over besluit rond Danny Blind'

Danny Blind

Danny Blind

"Los van hoe het is verlopen met Hans van Breukelen, vind ik het jammer dat er nu geen technisch directeur is. Een voetbalbond gaat hoofdzakelijk over voetbal en dus moet je iemand met kennis van zaken daarover in je directie hebben: een voetbaldirecteur", stelt Johan de Kock, voormalig rvc-lid van de KNVB, in een exclusief gesprek met Telesport.

Danny Blind

Danny Blind

"De keuze om een technisch directeur te benoemen is besproken met alle clubs en werd breed gedragen. Ik vind dat nog steeds een goede beslissing en reken er ook op dat in de nabije toekomst deze functie opnieuw ingevuld zal worden bij de KNVB", vervolgt De Kock, die zich in zijn periode bij de KNVB sterk maakte voor de invoering van een technisch directeur.

De roep om een technisch directeur kwam voort uit onvrede over de benoemingen van Guus Hiddink en Danny Blind als bondscoaches. Hoe kijk je als commissaris technische zaken op die benoemingen terug?

"Toen ik begon, was de KNVB met Guus Hiddink in vergevorderde onderhandeling om het na het WK 2014 over te nemen van Louis van Gaal. Het traject met Danny Blind als opvolger na twee jaar is met ons als raad van commissarissen besproken. Achteraf gezien had je daarover misschien iets anders moeten besluiten. Maar dat is achteraf. Daar heb je nu niks meer aan."

"De resultaten zijn van dien aard geweest dat we wellicht de verkeerde keuze hebben gemaakt. Wat niet wil zeggen dat de resultaten beter waren geweest als we een andere keuze hadden gemaakt. Dat valt niet te bewijzen. Het zou ook kunnen zijn dat het niveau van het Nederlandse voetbal nu van dien aard is, dat je moet concluderen dat we niet beter kunnen dan we nu presteren.”

Lees het hele interview met Johan de Kock in de premium editie van De Telegraaf / Telesport.