Nieuws/Sport
553125
Sport

Ronald Koeman: 'Ik loop niet weg voor kritiek'

Everton-coach Ronald Koeman

Everton-coach Ronald Koeman

"Ik accepteer dat iedereen recht heeft op zijn mening en als coach loop ik niet weg voor kritiek." Dat schrijft Ronald Koeman in zijn exclusieve column voor De Telegraaf / Telesport

Everton-coach Ronald Koeman

Everton-coach Ronald Koeman

"We weten binnen Everton allemaal dat we op dit moment onder ons niveau spelen en dat de resultaten beter moeten", vervolgt Koeman, die met zijn club in de Premier League momenteel een teleurstellende 16e plek bezet. "Op het moment dat ik van Southampton de stap naar een club met dusdanige ambities maakte, wist ik dat je in een moeilijke situatie kunt komen als investeringen niet gepaard gaan met resultaten."

Koeman benadrukt: "Ik sta er vrij nuchter in. Ik doe er met de rest van de staf alles aan en we werken nog harder om die resultaten wel snel te krijgen. Daarbij gooi ik het niet opeens over een andere boeg. Ik heb ook in Engeland gezegd dat ik exact dezelfde coach ben als in de afgelopen jaren toen het wel goed ging. Ik zorg dat het gevoel met de groep goed blijft en ik volg de lijn die we hebben ingezet."

Ook verwacht Koeman dat Davy Klaassen, die een moeilijke periode doormaakt, zijn draai bij Everton nog wel gaat vinden. "Buitenstaanders onderschatten de situatie echt. Je ziet en begrijpt het pas wanneer je als coach of speler in zo’n competitie zelf werkt of hebt gewerkt. Daarbij zit Davy ook nog in de omstandigheid dat het elftal niet goed draait en dat we meerdere spelers hebben die wat tijd nodig hebben. Daar hoef ik niet moeilijk over te doen."

Lees de hele column van Ronald Koeman in de premium editie van De Telegraaf / Telesport.