553217
Autosport

Nederlander kwam seconde tekort in kwalificatie

Verstappen: 'We vechten niet opeens om de zege'

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen merkte in de kwalificatie duidelijk dat zijn team Red Bull het tempo van Mercedes en Ferrari niet kan volgen op het circuit van Suzuka.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

 

De Nederlander eindigde op P5 achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar had daarvoor een goed verklaring: "Ik rijd met een andere afstelling met meer neerwaartse druk en dus grip in de bochten, maar ook minder snelheid op de rechte stukken. Morgen voor de race moeten we zien wat de beste beslissing is."

"In de race wordt het ook warmer dus ik ben benieuwd wat dat betekent. Op zich ging mijn eerste snelle ronde in Q4 wel oké, maar om de een of andere reden is de auto heel gevoelig en breekt de achterkant gauw uit. Ook m'n laatste rondje was redelijk oké, maar evenzogoed zijn we te langzaam. Het is nu eenmaal zo."

Gridstraf

Verstappen stelde tegenover de camera van Ziggo Sport dat hij alleen maar het beste ervan kan maken, ook gezien het feit dat Valtteri Bottas (op P2) een gridstraf krijgt en de Mercedes-coureur dus achter hem zal starten in de Grand Prix van Japan.

De Nederlander besloot: "Maar als je in de kwalificatie een seconde tekort komt, denk ik niet dat je opeens om de overwinning kan vechten in de racen. We gaan het zien."