Sport/Autosport
553260
Autosport

Mercedes-kopman heeft nu poles op alle circuits

Hamilton verwacht lastige race tegen Ferrari

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton veroverde zijn 71e pole position in Japan, maar moet naar eigen zeggen leren omgaan met de zwaktes van zijn Mercedes.

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

Met zijn eerste startpositie op het circuit van Suzuka is Hamilton nu de enige coureurs die op alle huidige Formule 1-circuits eens (of vaker) pole position heeft gepakt.

"Wauw, dit is zo lekker!", jubelde de Brit. "Deze pole wilde ik al tien jaar lang pakken, en dat moest ik de afgelopen tien jaar telkens opnieuw proberen. Nu eindelijk is het gelukt. Daar ben ik wel heel erg blij mee."

Inhalen

Toch verwacht de Mercedes-kopman niet zomaar de race te winnen: "Onze auto is erg sterk in kwalificatietrim, maar in de race gaat het altijd ietsje minder. Daar moeten we mee leren omgaan en volgend jaar moet dat beter. Het scheelt wel dat inhalen op het circuit van Suzuka lastig is. Ook voelt de auto goed aan, al gaat het beter op de soft-band dan op de supersoft."

Door de gridstraf van teamgenoot Valtteri Bottas start Hamiltons titelrivaal Sebastian Vettel naast hem op de eerste rij: "Ik verwacht dat hij net zo agressief zal vertrekken als ik. Als ik maar net wat beter kan starten. Dat lukt eigenlijk altijd wel dit jaar."