Sport/Tennis
553441
Tennis

Halep wint en is de nieuwe nummer 1

Simona Halep

Simona Halep

PEKING - Simona Halep heeft zich in Peking verzekerd van de eerste plaats op de nieuwe wereldranglijst, die maandag uitkomt.

Simona Halep

Simona Halep

De als tweede geplaatste Roemeense tennisster versloeg in de halve finales Jelena Ostapenko uit Letland, de nummer negen van de plaatsingslijst.

Halep is de 25e tennisster, sinds de introductie van de wereldranglijst in 1975, die de koppositie bereikt. Ze is de eerste speelster uit Roemenië die zich nummer 1 mag noemen. Eerder dit jaar hadden ook de Duitse Angelique Kerber, de Amerikaanse Serena Williams en de Tsjechische Karolina Pliskova de toppositie in handen.

Halep (26) miste eerder dit jaar in de finale van Roland Garros al een kans om de eerste plek te pakken. Ze verloor in Parijs van Ostapenko, een nederlaag die ze zaterdag in Peking overtuigend goedmaakte. Halep plaatste zich voor de vijfde keer dit seizoen voor de finale van een WTA-toernooi. Alleen in Madrid veroverde ze de titel, haar vijftiende tot dusver.

Halep staat sinds januari 2014 in de top tien van de wereldranglijst. Ze speelt zondag in de finale in Peking tegen Caroline Garcia uit Frankrijk.