Nieuws/Sport
553527
Sport

Hiddink zegt nee tegen Zuid-Korea

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Guus Hiddink heeft een aanbod naast zich neergelegd om technisch adviseur van Zuid-Korea te worden tijdens het WK van 2018 in Rusland.  

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Dat heeft de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal laten weten, zo meldde de Zuid-Koreaanse voetbalbond KFA zaterdag. Hiddink (70) gaf aan al een andere positie te bekleden tijdens de eindronde volgend jaar. Hij maakte niet bekend welke functie.

Hiddink was benaderd om de ‘Aziatische Tijgers’ op het WK mede te begeleiden. De Koreanen hebben zich in tegenstelling tot Oranje al geplaatst voor de eindronde.

Bondsvoorzitter Lee Yong-soo had onlangs een afspraak met de Nederlandse coach in de Franse kustplaats Cannes. Hij heeft wel aangegeven Zuid-Korea op een informele manier bij te willen staan. ,,Omdat hij nog steeds van onze nationale ploeg houdt”, luidde het statement van de KFA.

Tijdens het WK van 2002, gehouden in Zuid-Korea en Japan, was Hiddink eerder al bondscoach van het Aziatische land. Op dat mondiale toernooi zorgde hij voor een enorme verrassing door de halve finale te bereiken.