Sport/Tennis
553704
Tennis

Nadal is Dimitrov in Peking nu wel de baas

Rafael Nadal

Rafael Nadal

PEKING - Rafael Nadal heeft de finale bereikt van het tennistoernooi in Peking. De nummer één van de wereld bedwong de als derde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets: 6-3 4-6 6-1. Hij speelt in de eindstrijd tegen de winnaar van het duel tussen de Australiër Nick Kyrgios en de Duitser Alexander Zverev.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Nadal had in de eerste set aan een break in de vierde game voldoende. In de tweede set leverde Dimitrov meteen zijn eerste servicegame in, maar hij knokte knap terug. In de zesde game kwam hij op gelijke hoogte (3-3) waarna hij in de tiende game Nadal nog eens verraste. De fysiek en mentaal sterke Spanjaard nam daarna het initiatief weer over (4-0) en speelde de partij professioneel uit.

Voor Nadal was het zijn negende zege in het tiende duel met Dimitrov. Zijn enige nederlaag tegen de nummer acht van de wereld kwam vorig jaar tot stand, uitgerekend in Peking in de kwartfinale. In de halve finales begin dit jaar op het Australian Open in Melbourne bleef de 31-jarige Spanjaard in een slopende vijfsetter Dimitrov maar net de baas.