553840
Schaatsen

Schulting 4e op 1500 meter, Knegt 5e

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

DORDRECHT - Suzanne Schulting is bij de tweede wereldbeker shorttrack in Dordrecht op de vierde plaats geëindigd in de finale van de 1500 meter.

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

De zege ging naar de Zuid-Koreaanse Choi Min Jeong, gevolgd door de Canadese Valerie Maltais en de Zuid-Koreaanse Shim Suk Hee. Schulting reed een bekeken race en nam dit keer niet al te veel risico's.

Schulting heeft in Dordrecht wat goed te maken. Tijdens de eerste wereldbeker vorig weekeinde in Boedapest liep ze tegen liefst drie penalty's op. Op de relay kwam de Nederlands kampioene in Hongarije ten val. Donderdag ging ze op de voorronde van de 500 meter in Dordrecht opnieuw in de fout met een penalty.

Bij de vier wereldbekerwedstrijden zijn dit seizoen belangrijke punten te verdienen voor de olympische kwalificatie.

Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt heeft in Dordrecht geen hoofdrol kunnen vervullen in de finale van de 1500 meter. De Friese shorttracker eindigde voor eigen publiek op de vijfde plaats.

Zijn aanval binnendoor in de laatste ronde pakte verkeerd uit, waardoor hij kansloos was voor een podiumplek. Knegt pakte vorige week tijdens de eerste wereldbeker in Hongarije brons op de 1500 meter.

De zege ging naar de Zuid-Koreaan Dae Heon Hwang. De Hongaar Sandor Liu Shaolin pakte zilver, het brons was voor de Canadees Charles Hamelin.

Ook Yara van Kerkhof wist geen medaille te pakken op de 500 meter. De 27-jarige Nederlandse kwam in de finale ten val en moest genoegen nemen met de vierde plek. De zege ging naar de Canadese Marianne St-Gelais, voor haar landgenote Kim Boutin. Het brons ging naar de Italiaanse Martina Valcepina.