Nieuws/Sport
55389138
Sport

’Van Rijsselberghe beëindigt loopbaan per direct’

Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe

AMSTERDAM - Dorian van Rijsselberghe heeft zijn loopbaan per direct beëindigd.

Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe

De windsurfer nam die beslissing kort nadat hij zich bij het WK niet had weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. „Ik ga geen races meer varen en ben helemaal klaar”, liet Van Rijsselberghe bij de NOS weten. „Ik focus me nu op mijn eigen dingen en op Kiran, die de sterren van de hemel mag varen.”

Trainingspartner

De 31-jarige Van Rijsselberghe blijft de komende tijd fungeren als trainingspartner van Kiran Badloe, die na het prolongeren van zijn wereldtitel wél naar Tokio gaat. De Texelaar werd zowel in 2012 als in 2016 olympisch kampioen in de RS:X-klasse en veroverde tijdens zijn carrière twee keer de wereldtitel.

De windsurfer streed op het WK in het Australische Sorrento met Badloe om het enige Nederlandse startbewijs in de RS:X-klasse voor de Spelen. Beiden hadden op de voorgaande twee WK’s goud en zilver veroverd en de beste van de twee op dit WK mocht naar Tokio.

Opluchting

„Iedere keer deze week als het iets minder ging, kwam er een soort opluchting bij mij naar boven”, zei hij. „Blijkbaar was de drive niet groot genoeg om alles op alles te zetten om hier de sterren van de hemel te varen. Ik wil gewoon lekker naar huis, naar vrouw en kinderen.”