Sport/Wielrennen
554390
Wielrennen

Bakelants brekebeen in Lombardije

Jan Bakelants op archiefbeeld

Jan Bakelants op archiefbeeld

COMO - De Belgische wielrenner Jan Bakelants heeft bij een val in de Ronde van Lombardije liefst zeven ribbreuken en twee gebroken ruggenwervels opgelopen.

Jan Bakelants op archiefbeeld

Jan Bakelants op archiefbeeld

De 31-jarige renner van AG2R verkeert wel in stabiele conditie. ,,Jan is bij bewustzijn, kan normaal ademen en bewegen'', zei de teamarts vanuit het ziekenhuis in Como. Bakelants blijft een nacht in het ziekenhuis liggen en laat zondag opnieuw een MRI-scan maken van zijn gehavende rug.

Tijdens de Ronde van Lombardije waren er veel zorgen om de gecrashte Laurens De Plus, maar buiten het oog van de camera's vloog ook zijn landgenoot Bakelants over de vangrails. Hij miste net als De Plus een bocht in de afdaling van de Muro di Sormano en belandde enkele meters lager in het ravijn.

Over de situatie van De Plus is nog weinig bekend, maar volgens zijn ploeg Quick-Step valt de schade mee. De 22-jarige Belg heeft in ieder geval geen zware blessures overgehouden aan zijn val, die werd geregistreerd door de tv-camera's. Quick-Step meldde al kort daarna op Twitter dat De Plus bij bewustzijn is en dat de schade meevalt. Het leidde tot opluchting op de sociale media. De Plus werd per ambulance naar het ziekenhuis van Cantù gebracht.