Nieuws/Sport
554490
Sport

Oranje-aanvaller zet WK uit het hoofd

Robben: 'Ik zou het telraam lekker thuis laten'

Arjen Robben

Arjen Robben

Ondanks een 3-1 zege in Wit-Rusland is het WK een utopie voor Oranje. Dat beseft ook Arjen Robben, die zijn land dinsdag niet minimaal zeven keer ziet scoren tegen Zweden.

Arjen Robben

Arjen Robben

"Ik zou het telraam lekker thuis laten", aldus Robben kort na afloop bij de NOS. "Nu mag je best zeggen wat iedereen denkt: 7-0 tegen Zweden is niet te doen. Desondanks hoop ik wel dat de mensen nog naar het stadion komen. We moeten voor onze trots spelen. Ik hoop dat we er nog een goede wedstrijd van kunnen maken."

Lees ook op Telesport: WK schier onmogelijk na te kleine Oranje-zege Zweden schudt Oranje al bijna af

Robben schrok toen hij eerder op de avond zag hoe Zweden het ene na het andere doelpunt maakte tegen Luxemburg en uiteindelijk met 8-0 won. "Je ziet het gelijk 1-0, 2-0 worden. Dan is 8-0 uiteindelijk een flinke dreun. Wij konden daarna niks anders doen dan het veld opstappen met onze borst vooruit. Dat wij hier niet met 8-0 winnen, is duidelijk. Maar we probeerden het zo goed mogelijk te doen. In de eerste helft lieten we teveel kansen liggen, maar in de tweede helft zakten we weg. Toen hadden we het beter kunnen doen."

Voor Robben kan dinsdag zomaar zijn laatste interland worden, al wil hij daar zelf nog niets over zeggen. "Dit doet wel heel veel met mij. Je stopt er zoveel energie in."