Nieuws/Sport
554506
Sport

Forse stap Zwitserland richting WK

Vreugde bij de Zwitsers na weer een klinkende overwinning

Vreugde bij de Zwitsers na weer een klinkende overwinning

BASEL - Zwitserland heeft weer een forse stap richting de eindronde van het WK voetbal in Rusland gezet.

Vreugde bij de Zwitsers na weer een klinkende overwinning

Vreugde bij de Zwitsers na weer een klinkende overwinning

Zwitserland heeft weer een forse stap richting de eindronde van het WK voetbal in Rusland gezet. Het elftal van bondscoach Vladimir Petkovic versloeg Hongarije in het Sankt Jakob Stadion in Basel met 5-2 en behoudt daardoor de leiding in groep B.

De Zwitsers hebben nog altijd drie punten meer dan Europees kampioen Portugal, dat zaterdag Andorra met 2-0 versloeg. Cristiano Ronaldo, die direct na rust als invaller in de ploeg kwam, wees zijn ploeg de weg met de openingstreffer. André Silva maakte vlak voor tijd met een intikker de 2-0. Dinsdag heeft Zwitserland in Portugal voldoende aan een gelijkspel om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK. Portugal beschikt over een beter doelsaldo, maar moet winnen om de Zwitsers van de eerste plek te stoten.

Bij Zwitserland profiteerde Granit Xhaka in de achttiende minuut van een fout van de Hongaarse doelman Péter Gulácsi. Twee minuten later stond het al 2-0 door Fabian Frei. Steven Gruber verdubbelde die voorsprong zelfs met twee treffers, één voor en één vlak na rust. Bij de 4-0 zat Gulácsi er opnieuw niet goed bij. Richárd Guzmics redde de eer voor de Hongaren en Stephan Lichtsteiner werkte aan het doelsaldo van de Zwitsers met een goed geplaatst schot. Roland Ugrai bepaalde de eindstand op 5-2.

Bondscoach Fernando Santos van Portugal wilde Ronaldo helemaal niet inzetten in het duel tegen voetbaldwerg Andorra. Bij rust waren de elf Portugezen op het veld echter nog niet tot scoren gekomen, waarop de sterspeler van Real Madrid alsnog binnen de lijnen kwam. Uit een voorzet vanaf de flank tikte Ronaldo de bevrijdende treffer binnen en hield hij zo de kans op rechtstreekse plaatsing levend.