Sport/Tennis
554921892
Tennis

Kiki Bertens en Roger Federer schrijven zich in voor Australian Open

Kiki Bertens in actie op de Australian Open in 2020.

Kiki Bertens in actie op de Australian Open in 2020.

MELBOURNE - De top tien van de wereld bij de mannen en de vrouwen in het proftennis heeft zich ingeschreven voor de Australian Open. Dat meldde de organisatie.

Kiki Bertens in actie op de Australian Open in 2020.

Kiki Bertens in actie op de Australian Open in 2020.

Roger Federer staat er ook bij, de twintigvoudig grandslamwinnaar die herstelt van een knieoperatie. De Amerikaanse Serena Williams, die nog altijd jacht maakt op het record van 24 grandslamzeges, prijkt eveneens op de deelnemerslijst, alsmede Kiki Bertens.

De Nederlandse nummer negen van de wereld kondigde eerder deze week al aan dat ze zo goed van de operatie aan haar achillespees herstelt, dat ze mogelijk toch kan meedoen aan de Australian Open. „Ik loop een paar weken voor op schema”, zei ze bij FOX Sports.

Roger Federer

Roger Federer

De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.

„We kijken ernaar uit om ’s werelds beste spelers te verwelkomen in Melbourne voor wat een spectaculaire Australian Open belooft te worden”, zei toernooidirecteur Craig Tiley. „Het toernooi ziet er een beetje anders dan voorgaande jaren, maar de veiligheid van iedereen staat bij ons voorop. We kunnen zeer veilige wedstrijden organiseren en de spelers weer de beleving geven om voor een publiek te strijden, iets wat ze het grootste deel van dit jaar hebben gemist.”

Novak Djokovic, inmiddels achtvoudig winnaar in Melbourne, en Sofia Kenin verdedigen hun titels in de Australian Open. Djokovic is ook de nummer 1 op de wereldranglijst, Kenin staat vierde bij de vrouwen. De Australische Ashleigh Barty zal als aanvoerster van de wereldranglijst als eerste geplaatst zijn.