Sport/Wielrennen
556739423
Wielrennen

Wie wordt zegekoning van 2019: Groenewegen of Roglic?

Dylan Groenewegen (l.) en Primoz Roglic.

Dylan Groenewegen (l.) en Primoz Roglic.

AMSTERDAM - Ze waren beiden grote smaakmakers van Jumbo-Visma in het bijna voltooide wielerseizoen, maar raken zowaar nu ook nog verstrikt in een gevecht om een leuke eretitel. Wie wordt de internationale zegekoning van 2019: Dylan Groenewegen of Primoz Roglic? Of beiden?

Dylan Groenewegen (l.) en Primoz Roglic.

Dylan Groenewegen (l.) en Primoz Roglic.

De Amsterdamse sprinter mag zich met veertien eerste plaatsen nog de koploper noemen. Na zijn knappe overwinning gistermiddag in de Tre Valli Varesine zit Roglic hem echter op de hielen. De Sloveense winnaar van de Vuelta heeft dertien zeges behaald. Gezien de uitstekende vorm die hij de laatste week etaleert - hij zegevierde afgelopen zaterdag ook in de Ronde van Emilië - is het niet uitgesloten dat zaterdag de bekroning volgt in de Ronde van Lombardije. Mogelijk treedt Roglic daarna nog aan in de Chrono des Nations.

Er ligt een Duitse concurrent voor de ’hoofdprijs’ op de loer: de snelle Pascal Ackermann (Bora) staat op elf zeges en reist nog af naar de Ronde van Guangxi in China. Vorig jaar eindigden vijf van de zes etappes in een massasprint, een ervan werd door Ackermann verzilverd.