Sport/Tennis
559558870
Tennis

Nederlander baalt van eigen niveau tegen ’buitenaardse jongen’

Griekspoor op Wimbledon niet opgewassen tegen tennisrevelatie Alcaraz

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor is op Wimbledon gestrand in de tweede ronde. De Nederlandse tennisser bleek woensdagavond niet opgewassen tegen Carlos Alcaraz uit Spanje, de nummer 5 van de plaatsingslijst.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

De 25-jarige Griekspoor won op het Londense gras geen enkele set: 4-6 6-7 3-6. Alcaraz maakte het na ruim twee uur af op zijn eerste wedstrijdpunt. Griekspoor slaagde er niet in de service van de Spanjaard te retourneren.

De 19-jarige Alcaraz, die geldt als dé tennisrevelatie van het seizoen, pakte dit jaar al vier titels en hij won het masterstoernooi van Madrid door zowel Rafael Nadal als Novak Djokovic te verslaan.

Griekspoor, de mondiale nummer 53, stond voor het eerst in de tweede ronde van Wimbledon. Vorig jaar verloor hij bij zijn debuut in de openingsronde van Alexander Zverev.

Griekspoor keert nu terug naar gravel. Vanaf 11 juli maakt hij zijn opwachting op het Dutch Open, een challengertoernooi in Amersfoort.

Bekijk hieronder het matchpoint:

Bron: discovery+

Buitenaardse jongen

Griekspoor vond na afloop dat hij „ver ondermaats” heeft gespeeld. „Het gevoel was de hele wedstrijd slecht en ik serveerde als een krant voor mijn gevoel. Ik vond het van mijn kant een heel matige wedstrijd, maar ik vond hem ook niet geweldig. Maar misschien verwacht ik te veel van mezelf en wilde ik het te goed doen. Op Twitter las ik reacties van mensen die vonden dat Alcaraz goed speelde, maar misschien zag het er van buitenaf anders uit. Helaas heb ik hem niet de kans gegeven op de belangrijke momenten fouten te gaan maken. Hij zat in de ’driver’s seat’ en hij kon zich fouten permitteren.”

Griekspoor, een liefhebber van de tragere banen, miste naar eigen zeggen het juiste gevoel op de snelle grasbanen. „Ik had het gevoel dat elke bal twee meter uit kon gaan. Als je op gravel niet goed in de wedstrijd zit kun je een meter naar achter gaan staan, maar dat kan niet op deze ondergrond. Daar heb ik moeite mee op snelle banen en daarom heb ik die ook altijd gemeden. Je moet voor je ballen gaan en zeker tegen zo’n goede tegenstander. Je kan tegen zo’n jongen ook niet spelen om hem de fout te laten maken, want daar is hij te goed voor.”

Alcaraz (19) is een van de beste spelers waar Griekspoor ooit tegen heeft gespeeld. Vorig jaar verloor de Nederlander op Wimbledon van Alexander Zverev en op de US Open speelde hij al eens tegen Novak Djokovic.

„Djokovic vond ik heel eng en het liefst speel ik helemaal nooit meer tegen hem. Toen voelde ik me nog slechter dan vandaag. Ik denk dat Alcaraz je dat gevoel ook kan geven op gravel of hardcourt. Die jongen gaat nog heel veel grand slams winnen”, aldus Griekspoor.

„Hij is nu al een van de grote spelers, echt een buitenaardse jongen. Zijn attitude, positiviteit en de rust die hij uitstraalt zijn ongelooflijk. Petje af, want hij is echt een van de beste spelers die ik ooit live heb zien spelen.”