Sport/Voetbal
560708920
Voetbal

Sven Botman nadrukkelijk in beeld bij Atalanta

Sven Botman (links)

Sven Botman (links)

AMSTERDAM - Sven Botman (21) staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atalanta Bergamo, de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Serie A. De centrale verdediger kende een uitstekend debuutseizoen bij Lille OSC, waarmee hij de Franse landstitel veroverde.

Sven Botman (links)

Sven Botman (links)

Atalanta en Lille zijn inmiddels in overleg met elkaar over de overgang van de linksbenige centrumverdediger van Noord-Frankrijk naar Lombardije. Botman werd afgelopen zomer door Lille voor 8 miljoen euro overgenomen van Ajax, dat hem een jaar had verhuurd aan SC Heerenveen.

Atalanta doet al enige weken pogingen om Botman naar Bergamo te halen, maar de Franse club wilde aanvankelijk niets weten van een verkoop van de verdediger uit Badhoevedorp die een sensationele jaargang achter de rug heeft in de Ligue 1.

Maar nu er inmiddels vier spelers van de kampioensselectie uit Stade Pierre-Mauroy zijn vertrokken, lijkt ook Botman niet langer te houden voor le LOSC.

De 21-jarige Botman, die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep maar nooit het eerste elftal haalde, heeft één van de hoogste prijskaartjes van Lille om zijn nek hangen.

Volgens transfermarkt.de moet de jonge Nederlandse rond de 28 miljoen opbrengen. Het bedrag is zeker niet uit de lucht gegrepen, aangezien zijn naar Arsenal vertrokken voorganger Gabriel (23) voor 26 miljoen aan de Londense club werd verkocht.