Sport/Voetbal
565330071
Voetbal

Bayern-coach Hansi Flick niet blij met Supercup in 'coronagebied'

Hansi Flick.

Hansi Flick.

MÜNCHEN - Bayern München-trainer Hansi Flick is ontstemd over het besluit van de UEFA om de Europese Super Cup te houden in Boedapest.

Hansi Flick.

Hansi Flick.

Volgens de trainer van de Champions League-winnaar is de Hongaarse hoofdstad risicogebied voor het coronavirus. „Dat snap ik helemaal niet, Maar wij zijn niet degenen die de beslissingen nemen”, zei de coach vrijdagavond na de 8-0 zege van zijn ploeg op Schalke 04.

Het Robert Koch Instituut, het Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft Boedapest afgelopen woensdag vanwege het stijgende aantal besmettingen op de lijst van risicogebieden gezet. De UEFA houdt tot nu toe aan de plannen vast om de Super Cup tussen Bayern en Europa League-winnaar Sevilla aanstaande donderdag in de Puskas Arena in de hoofdstad te spelen voor een beperkt publiek. Bij het duel zou 30 procent van de stadioncapaciteit van 67.000 kunnen worden gebruikt. Beide clubs hebben 3000 kaarten tot hun beschikking gekregen.

Flick wil zich verder niet met het besluit bemoeien en zich op de sportieve zaken richten. „We willen proberen om daar te winnen en de volgende prijs te pakken. Dat zou een mooie afronding van het seizoen betekenen. Al het andere hebben we niet in de hand. Ik heb er verder alles over gezegd”, aldus Flick tegen de Duitse media.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop