Nieuws/Sport
56834044
Sport

Judo: Kim Polling moet na vier titels nu genoegen nemen met brons

Kim Polling

Kim Polling

DOHA - Judoka Kim Polling heeft aan haar vijfde deelname aan de Masters voor het eerst geen gouden medaille overhouden. De 29-jarige Polling, die in Doha haar rentree maakte op de tatami na dertien maanden afwezigheid, moest in de klasse tot 70 kilogram genoegen nemen met een bronzen plak.

Kim Polling

Kim Polling

In de strijd om het brons versloeg ze landgenote Sanne van Dijke, haar concurrente in de strijd om een ticket naar de Olympische Spelen van Tokio.

Eerder op de dag moest Polling het in haar tweede partij afleggen tegen de Australische Aoife Coughlan. In de herkansingen zorgde Polling vervolgens voor eerherstel door de Franse Marie-Eve Gahié, de wereldkampioene van 2019, te verslaan.

Van Dijke bereikte met twee overwinningen de halve finales, waarin ze het moest afleggen tegen de Japanse Yoko Ono.

Viervoudig Europees kampioene Polling was zonder al te hoge ambities naar Doha gegaan. „Ik heb vier keer meegedaan aan de Masters en vier keer goud gewonnen, dus wat dat betreft kan ik alleen maar verliezen als ik niet weer goud pak. Maar ik weet niet of dat realistisch is”, zei de judoka die in november de EK in Praag oversloeg.

De Wit tweede

Frank de Wit werd in de klasse tot 81 kilogram tweede. De 24-jarige De Wit, al min of meer zeker van deelname aan de Spelen, moest in de finale buigen voor de Georgiër Tato Grigalasjvili.

Brons voor Vermeer

In de klasse tot 63 kilogram bij de vrouwen pakte Sanne Vermeer net als Polling brons. Ze was in de strijd om de derde plaats Anriquelis Barrios uit Venezuela de baas. Vermeer, die lang uit de roulatie was met een eind 2019 opgelopen hamstringblessure, leed in de halve finales een nederlaag tegen Nami Nabekura uit Japan.

Geke van den Berg (eerste ronde) en Juul Franssen (herkansingen) werden eerder uitgeschakeld in dezelfde gewichtsklasse.