Nieuws/Sport
5699
Sport

De Boer ’overvallen’ op trainingscomplex

Frank de Boer.

Frank de Boer.

Zijn ontslag werd na Sampdoria-Internazionale (1-0) al door de Italiaanse media aangekondigd, maar de keiharde mededeling kwam voor Frank de Boer desondanks op een onverwachts moment. De Nederlander werd dinsdagochtend op het trainingscomplex Angelo Moratti Sports Centre ’overvallen’ door twee leden van de Italiaanse voetbaldirectie, die hem vertelden dat zijn dienstverband bij Inter er na 84 dagen opzat.

Frank de Boer.

Frank de Boer.

En dus hoefde De Boer, die zijn dinsdagtraining al had voorbereid, niet meer het veld op te stappen. Op het moment dat hij op Instagram en Twitter de fans bedankte voor hun steun, traden zijn zaakwaarnemer Guido Albers en advocaat Cor Hellingman met de clubleiding in gesprek over de afwikkeling van het ontslag. De Boer tekende op 9 augustus, een dag na het ontslag van Roberto Mancini, een contract voor drie jaar en heeft zodoende recht op een fikse afkoopsom.

Kerkhof

Het trainerskerkhof in Milaan heeft Inter de laatste jaren al tientallen miljoenen euro’s gekost. In de ruim zes jaar na het vertrek van José Mourinho in 2010 stonden er acht verschillende trainers aan het roer, die allemaal met een grote zak geld vertrokken.