Sport/Voetbal
572741683
Voetbal

Trainer Dinamo Boekarest op bank gereanimeerd

Eugen Neagoe

Eugen Neagoe

BOEKAREST - De Roemeense competitiewedstrijd tussen Dinamo Boekarest en Universitatea Craiova heeft tijdens de eerste helft een kwartier stil gelegen. Trainer Eugen Neagoe kreeg op de bank van Dinamo een hartaanval. Hij werd gereanimeerd en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eugen Neagoe

Eugen Neagoe

De spelers van Dinamo Boekarest zagen vol verbijstering en met de handen voor hun ogen hoe hun trainer medische hulp kreeg langs het veld in het Nationale Stadion in Boekarest. Opvallend genoeg ging de wedstrijd daarna 'gewoon' weer verder.

Het incident gebeurde na bijna 25 minuten spelen bij een stand van 0-0. Nadat Neagoe onder luid applaus van het publiek in een ambulance het stadion uit was gereden, kwam Universitatea Craiova op voorsprong. De bezoekers wonnen het duel met het aangeslagen Dinamo uiteindelijk met 2-0.

Volgens Roemeense media stond de 51-jarige Neagoe onder grote druk. De fanatieke aanhang van Dinamo ziet het namelijk niet in hem zitten en wil dat de vorige trainer Mircea Rednic terugkomt. De stress zou Neagoe zondag teveel zijn geworden.