Nieuws/Sport
572851583
Sport

Wil Besseling pakt koppositie op Spaans Open

Wil Besseling

Wil Besseling

Wil Besseling is na twee speeldagen de trotse koploper op het Spaans Open in Madrid. De 35-jarige Nederlander was na 65 slagen klaar met zijn rondgang langs de achttien holes. Hij speelde opnieuw een foutloze ronde. Besseling produceerde op de tweede wedstrijddag zes birdies. Op donderdag ging hij rond in 64 slagen, mede dankzij zeven birdies.

Wil Besseling

Wil Besseling

Met een totaal van 129 slagen klom Besseling van de vierde naar de eerste plaats in de tussenstand. De Spanjaard Jon Rahm, de nummer 1 van de wereld, staat op de tweede plek met 1 slag meer. Hij won het toernooi al twee keer en is ook titelhouder. De Engelsman Ross McGowan, die na de eerste dag leidde met een score van 61, zakte door een ronde van 70 slagen naar de derde plek, die hij met de Spanjaard Adri Arnaus en de Indiër Shubhankar Sharma deelt.

Besseling was onlangs nog bij twee toernooien vroegtijdig uitgeschakeld. Zowel bij het Dutch Open vorige maand in Cromvoirt als bij het Alfred Dunhill Links Championship in St. Andrews haalde hij de ’cut’ niet.

Besseling wacht nog op zijn eerste eindzege op de Europese Tour. Zijn beste resultaat dit jaar was de vierde plaats bij het Oostenrijks Open. Hij eindigde eerder al drie keer als derde bij een evenement van de Europese Tour.

Darius van Driel had 71 slagen nodig voor zijn tweede omloop. Met een score van 138 belandde hij op de gedeelde 54e plaats en dat was voldoende om ook in het weekeinde in Madrid nog in actie te kunnen komen.