Sport/Voetbal
573365323
Voetbal

ADO Den Haag mag blijven hopen op Eredivisie-voetbal

ADO viert de 2-0.

ADO viert de 2-0.

ADO Den Haag mag nog altijd blijven dromen van een plekje in de Eredivisie volgend seizoen. Nadat er vorige week op bezoek in Breda al met 2-1 werd gewonnen, werd NAC zaterdag na een Haags kwartiertje ook in eigen huis verslagen: 2-1.

ADO viert de 2-0.

ADO viert de 2-0.

De eerste helft was spannend, maar qua niveau zeker niet om over naar huis te schrijven. De beste kansen waren voor de bezoekers, maar beide ploegen zochten halverwege zonder te scoren de kleedkamer op.

Met nog een kwartier op de klok opende Dion Malone de score. Maar tot zijn afgrijzen was dat in zijn eigen goal. Hij probeerde de voorzet van ADO eruit te halen, maar passeerde daarmee zijn eigen keeper: 1-0.

Voor NAC werd de opdracht nu wel heel moeilijk, want in het laatste kwartier hadden de bezoekers nog twee doelpunten nodig. Het was vijf minuten later Dhoraso Moreo Klas die het laatste beetje hoop bij NAC verwoestte door de tweede voor ADO te maken. Banzuzi deed vlak voor tijd nog iets terug, maar het kwam te laat voor NAC.

In de halve finale van de play-offs moet ADO afrekenen met FC Eindhoven.

Bedreigingen

Het ging de afgelopen dagen vooral over de bedreigen van NAC-fans aan het adres van voormalig trainer Maurice Steijn. De zoon van de huidige oefenmeester van Sparta, Sem Steijn, scoorde vorige week namens ADO tegen NAC en kon het niet laten om een klein statement te maken richting de club uit Breda. Volgens Steijn senior komen de bedreigingen daar vandaan.