Sport/Voetbal
574441196
Voetbal

’Maar blijf positief en denk aan je medemens’

Aanvoerders Eredivisie applaudisseren voor fans

Een massaal applaus van de aanvoerders.

Een massaal applaus van de aanvoerders.

De aanvoerders van alle eredivisieclubs hebben hun fans in een gezamenlijke videoboodschap steun betuigd in deze zware tijden door de corona-uitbraak. Ze beseffen dat het nu ook voor voetbalsupporters moeilijke tijden zijn en roepen iedereen op om vooral thuis te blijven.

Een massaal applaus van de aanvoerders.

Een massaal applaus van de aanvoerders.

„Op dit moment staan wij allen voor een gigantische uitdaging”, trapt Bram van Polen van PEC Zwolle het filmpje af, voordat zijn collega’s aan het woord komen. „Net als wij kunnen jullie geen normaal leven leiden. Daarom willen alle eredivisieaanvoerders jullie een hart onder de riem steken. Vanuit de eredivisie, de clubs en alle spelers en alle trainers. Vanuit noord naar zuid en van oost naar west.”

„Het is voor ons ook soms lastig, Maar blijf positief en denk aan je medemens. „Ook als hij van de concurrent is”, zegt aanvoerder Dusan Tadic van Ajax. „Of als hij de laatste wc-rol heeft gekocht”, voegt Feyenoorder Steven Berghuis lachend toe. „Normaal klappen jullie voor ons”, aldus Jordens Peters van Willem II. „Maar nu klappen wij voor jullie”, besluiten de achttien aanvoerders samen.

Bekijk hieronder de video: