Sport/Voetbal
57494583
Voetbal

Ook Morten Thorsby (ex-sc Heerenveen) heeft coronavirus

Nu tien spelers in Serie A besmet

Morten Thorsby wint namens Sampdoria een kopduel.

Morten Thorsby wint namens Sampdoria een kopduel.

In de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie (Serie A) is het aantal spelers dat door het coronavirus besmet is geraakt, gestegen tot tien. Zes daarvan komen uit voor Sampdoria, waar de Italiaan Fabio Depaoli al de zesde speler met het virus is.

Morten Thorsby wint namens Sampdoria een kopduel.

Morten Thorsby wint namens Sampdoria een kopduel.

Bij Sampdoria waren Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby (ex-sc Heerenveen) en Manolo Gabbiadini al drager van het nieuwe coronavirus. Verdediger Daniele Rugani (Juventus) was in de afgelopen week de eerste voetballer uit de Serie A bij wie de infectie werd vastgesteld.

Fiorentina maakte eerder op zaterdag bekend dat Patrick Cutrone en German Pezzella positief zijn bevonden. Eerder was bij ploeggenoot Dusan Vlahovic het gevreesde virus aangetroffen.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, voetballend voor Juventus, deed via Instagram eerder al een oproep aan zijn volgers. „Ik spreek nu niet als voetballer, maar als zoon, als vader en als mens, die zich zorgen maakt over de laatste ontwikkelingen die de hele wereld teisteren. Het is belangrijk dat wij allemaal het advies van WHO (World Health Organization) en de lokale regeringen volgen over hoe wij met deze situatie dienen om te gaan.”