Nieuws/Sport
575274349
Sport

Hockeysters na monsterzege op Schotland tegen België in halve finale EK

Vreugde bij de speelsters van Oranje.

Vreugde bij de speelsters van Oranje.

De hockeysters hebben eenvoudig hun laatste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap van Schotland gewonnen. In het Wagener Stadion in Amstelveen wonnen de internationals van bondscoach Alyson Annan met 10-0.

Vreugde bij de speelsters van Oranje.

Vreugde bij de speelsters van Oranje.

Oranje was na twee zeges op Ierland (4-0) en Spanje (7-1) al zeker van de halve finales. Daarin nemen ze het vrijdag op tegen België, dat door een gelijkspel tegen olympisch kampioen Engeland de Engelse hockeysters uitschakelde voor de halve finales. De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Spanje.

De hockeysters liepen in het eerste kwart uit naar een 3-0-voorsprong. Eva de Goede scoorde twee keer uit een strafcorner. Het derde doelpunt viel nadat haar strafcorner werd gestopt, Marloes Keetels uit de rebound scoorde.

Na een tweede kwart zonder treffers, was Oranje heel productief meteen na de rust. Frédérique Matla maakte 4-0 uit een strafcorner en Keetels maakte haar tweede met een veldgoal. Na de treffer van Maria Verschoor zorgde Felice Albers voor de 7-0. Verschoor zorgde in het laatste kwart voor nog twee treffers en Matla maakte uit een strafbal de tiende.

„Met het oog op de halve finale is dit wel lekker”, zei Keetels bij de NOS. „We wilden werken aan het afmaken en dat is goed gegaan. We wilden meteen doorzetten, dat je niet meegaat in het lagere tempo.”

Volgens Keetels was het niet zo dat Nederland er zomaar doorheen liep. „Het zag er nu gemakkelijk uit, maar dat komt omdat we onze afspraken goed zijn nagekomen.”