Sport/Wielrennen
576149173
Wielrennen

Sonny Colbrelli wint nu wel in Romandië, Rohan Dennis blijft leider

Sonny Colbrelli pakt de tweede etappe

Sonny Colbrelli pakt de tweede etappe

SAINT-IMIER - Sonny Colbrelli heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain-Victorious was in Saint-Imier de snelste van een zwaar uitgedund peloton.

Sonny Colbrelli pakt de tweede etappe

Sonny Colbrelli pakt de tweede etappe

De 30-jarige Italiaan van Bahrain-Victorious won de sprint na een heuvelachtige rit van La Neuveville naar Saint-Imier over 165,7 kilometer. Hij versloeg de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin en de Zwitser Marc Hirschi.

Een groep van zes renners, met daarin de jarige Antwan Tolhoek, ging er aan het begin van de etappe vandoor. Tolhoek moest de vluchters op de voorlaatste beklimming laten gaan. De Est Rein Taaramäe werd als laatste vluchter ingerekend op de bijna 8 kilometer lange laatste klim.

Onder hoog tempo van Ineos Grenadiers van klassementsleider Rohan Dennis waren er geen ontsnappingen meer. In de sprint bezorgde Colbrelli Bahrain de derde zege van dit seizoen en de eerste in de WorldTour; voor hemzelf was het de eerste overwinning in 2021.

De leiderstrui in de etappekoers blijft om de schouders van de Australiër Dennis. De Ronde van Romandië duurt tot en met zondag.